9 Eylül 2013 Pazartesi

CENNET KAMP-FETHİYE



Cenneti nasıl tarif edersiniz yada cennet sizin için neresi? Ölmeden önce görmek mümkün müdür? Türkiye'nin dört bir yanı cennettir söylemi gezip gördükten sonra daha bir anlam kazanıyor. Keşifleri hep okyanus ,kıta ötelerinde aramamak lazım.Türkiye'de görülecek çok saklı cennet var.


 
 
 
 
 
Görenlerin teyit ettigi bilmeyenlerin ise bu yazıyı okuduktan sonra öğrenecegi bir 'Cennet'i' paylaşacagım sizlerle;Cennet Kamp. Fethiye Kabak koyundan kendi tekneleri ile alıp size kimsenin olmadığı adeta bakir bir çoğrafyaya 15 dk  da götürüyor.Teknenden inince bomboş bir koy,tertemiz bir deniz ve karşımızda ormanlık alan kampın adını nerden aldığını anlatıyor. Uzun ve yorucu yolculuğa rağmen tekneye bindiğimiz anda gördüğümüz mazara karşısında hepimiz neşeleniyoruz.Bir kısmı lacivert sahil kısmı tamamiyle turkuaz.Çevreleyen kayalıklar ve çam ağaçları görüntüyü tamamlıyor.Bunları görünce tabi yorgunluk hak getire.
 
 



tekneden iner inmez yaptığımız ilk şey


 
 


 
 
 
  
 





 


 
 



 


kamptan inerken karşılaştığınız manzara




 
 
Sahilden kampa gitmek için 160 mt yukarı patikayı izleyerek çıkıyoruz.Sahilden bakınca görülmeyen kamp patikanın sonunda renkli çadırları ile karşısınıza çıkıyor.Yemek ve sohbet için küçük restaurantı (ki bu sözcük bile burda yadırgadım ) , gölgelikteki sedirler,salıncak,kampın tam göbeğinde küçük barı, ortamı hem samimi hem de sevimli kılıyor.
 
 
 
 
 

 







Voleyball turnavasından sonra serinlemek isterseniz


 

 
 

 

 

Bakir bir alan olduğu için medeniyetin birçok getirisinden yoksun.Elektrik yok.Akşamları jeneratör devreye giriyor.Şehirin gürültüsü  hengamesinden kaçıp böyle bir ortamda kafa dinlemek için bu olanaksızlık aslında bilinçli bir tercih.Özellikle doğa severler için henüz bozulmamış güzellikleri barındırdığı için göz kamaştıran bir olanak.





Tekneyle gelen malzemeler böyle sırtta taşınıyor kampa


 
 
Kamp açılalı iki sene olmuş ve daha çok eksiğimiz var diyor ortaklardan Mehmet.Üç ortağın girişimiyle açılan kamp geniş bir aile ve eş dostun çalışması ile ayakta duruyorlar. Çalışanlar sadece hizmet etmiyor aynı zamanda sohbetlerinize ve eğlencelerinize de eşlik ediyorlar. Çoğu kez çalışan değil de ev sahibi ve misafir ilişkisi olarak gördüm halimizi. Bize süpriz yapmak için Fethiye'den  getirdikleri iki romen kadın yemek sırasında birden tefleriyle yanımıza gelince ortada en çok dans eden kişinin Durmuş olduğunu gördüm. Hem servise yardımcı olup hem de gerdan kıvırıyor.
 
 
Deniz eğlencesi sonrası öğle yemeği molası

 
serin bir köşede sohbet molası
 
  
Şirin barı


Yemek sonrası ateşin başında toplandıgımızda bu sefer ikinci süpriz solo gitar konseri.Az ışık olması nedeniyle yıldızları izleyip şarkıları dinlemek ayrıca güzel.Çalışan bayanlar kadehlerini alıp hemen kuruluyor yanımıza. Durmuş un özel günler çin sakladığı şarabı açıp bana da ikram ediyor. Sanki işletmeci değil de arkadaş ortamında sohbet en bir arkadaş.

Kamp küçük çocuklar için elverişli değil.Sahile inip çıkmak sıkıntı olabilir ama orda yaşayan çocuklar için durum farklı. Yemek saatlerinde servise yardım eden kızlar iş olmadığı zaman soluğu bizimle denizde alıyor.Turkuaz rengiyle bize kendini aşık eden deniz herkes için vazgeçilmez. Erkekler de miço olarak teknede görev yapıyorlar. Kardeş ve kuzen olduğu için onlar için harika çocukluk anıları yaşadıklarını düşünüyorum.Büyük şehirde apartmanda yaşayan çocuklara kıyasla çok şanlılar. Son gecemizde Gamze'nin doğum gününü kutladık.Tabi pasta beklentisi olmadığı için şarkı ve ufak hediyelerle kutladık.


Akşam konaklamayı çadırda yapabilirsiniz.Yatak ve yastıkları çok temiz.Ama ben gece sahile inip yıldızları seyredip orda uyurum derseniz tulumunuzu yanınıza alın derim. Sabah denize girip sonra kampta kahvaltı ve keyifli saatler sizi bekler. Yemek çeşitleri çok fazla olmasa da lezzetleri herşeye değer. Lezzet konusunda bir sırları olmalı ama henüz öğrenemedik.
 

 
 
 
 
 


Resim yazısı ekle


Yukardan kampın görüntüsü
 
 

 
 
 
 

Mağaraya gidip serinleyebilirsiniz,arka tarafımız kampın buzdolabı olarak kullanılmakta.
 
Cennet Kamp ı keşfedecekler için tavsiyem en az beklentiyle yorgunluk ve stresten uzak olacagınız düşüncesiyle gitmeniz. Sizi orda yoracak tek şey dalgalardır ki o da eğlence ve oyun haline geliyor. Her haftasonu gidenler bile o kadar benimsemiş ki serviste yardımcı olabiliyor. Müşteri olduklarını ayrılırken aynı teknede görünce anladım. Kampı işleten koca bir aile ve dost kervanı olunca kimin çalışan kimin misafir olduğunu anlamak zor olabilir.

 
fotoğraf çekmek için güzel modeller bulabilirsiniz
 


 
 


Şayet beş yıldızlı otellerde tatil yapmaktansa memleketimin görmediğim saklı kalmış cennet diyarlarını keşfedeyim diyorsanız Cennet Kamp ını tavsiye ederim. Ama nacizane ricam doğayı sevmeyen ve orayı dejenere edecek insanları uzak tutalım,bu kamp  da sırrımız olsun,sakın Gargemele söylemeyin sonra AVM yapar.
 
 

FİYAT:
Yarım pansiyon tek kişi 50 TL
Tekne ücreti tek sefer:15 TL
İçecekler fiyata dahil değil
Kampın doktoru da var

İşletmecilerden Mehmet in zeytinliği var. Gitmeden önce konuşursanız sizin için sipariş alabilir.Ben geç öğrendiğim için o fırsatı kaçırdım. Müşterilerine daha uygun fiyata satar.
  • Özel tekne turları ile korsan koyuna gidebilir,balık tutabilirsiniz.
  •  Likya yolunda doğa yürüyüşü de yapabilirsiniz.
  • Sabah erken kalkıp karettaları izleyebilirsiniz.
  • Yanınıza fazla eşya almayın taşıyınca anlarsınız gereksizliğini
  • Denizi taşlı deniz ayakkabısı alın mutlaka
  •  Oraya gitmişken kekik toplamayı unutmayın.Bu da son tiyom olsun.


İLETİŞİM: https://www.facebook.com/cennet.camping?fref=ts



 
 
 


 

 
 

 
Akşam yemeğimiz için hazırlık

 


Cennet Kampın çalışanları,aile boyu :)
 


Yakışıklı miçomuz Hilmi







Kaptanımız Mehmet

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BALI

Cennetten güzel bir parça ; Bali ❤🌺🌸🏵 Bali ye ilk geldiğim anda izlenim harikaydı. Korona için titiz kontrol, tertemi...